Δευτέρα, 3 Μαρτίου 2014

Γιατί μπορεί να μη σας λειτουργήσει η προώθηση adwords;

Μπορεί πολλοί από εσάς, να έχετε χρησιμοποιήσει κάποιο δωρεάν κουπόνι adwords και να είδατε ότι "δεν λειτούργησε". Αυτό το συμπέρασμα είναι πολλές φορές λάθος... 

Θέλει χρόνο, γνώση, πειράματα και πολλά άλλα! Με ένα κουπόνι δεν κάνετε τίποτα, θέλει να επενδύσετε επάνω του για να το κάνετε να δουλέψει πραγματικά. 

google adwords tipsΠοτέ μην ξεχάσετε το εξής: το google adwords πλέον, είναι ολόκληρη επιστήμη! Δεν μπορείτε να το μάθετε μέσα σε λίγες μέρες ή και μήνες. Θέλει πραγματικά πολύ δουλειά! 

Αξίζει επίσης να διαβάστε και ταπλεονεκτήματα του adwords ώστε να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται. 

Τώρα, μπορεί να μη σας λειτουργήσει η προώθηση ιστοσελίδων με το google adwords, επειδή: 


♦ βασιστήκατε μόνο στο κουπόνι. 

Γενικά το κουπόνι είναι κατάλληλο μόνο για ένα ξεκίνημα και δεν είναι αρκετό για να ξεκινήσουνε να έρχονται αποτελέσματα όπως προαναφέραμε. 

Οι καμπάνιες σας θέλουν callibration(αναθεωρήσεις) και πολλές δοκιμές, οπότε απαιτεί καιρό και να ξοδέψετε και χρήματα παραπάνω ώστε να καταλήξετε σε μία φόρμουλα που θα σας λειτουργεί καλά. 


♦ η ιστοσελίδα σας δεν είναι κατάλληλη. 

Γενικά, για να αξίζει να χρησιμοποιήσετε google adwords, θα πρέπει κι εσείς να κερδίζετε κάτι από τους επισκέπτες άμεσα ή έμμεσα. Αλλιώς τζάμπα χαραμίζετε τα λεφτά σας. 

Επίσης, η σελίδα προσγείωσης (η σελίδα που θα δει ο επισκέπτης μόλις κάνει κλικ στη διαφήμισή σας) θα πρέπει να είναι κατάλληλη για να παροτρύνει τον επισκέπτη πχ να αγοράσει το προϊόν σας, όπως επίσης και να τη φτιάξετε με τρόπο ώστε να του δείξετε αυτά που θέλει να δει (και φυσικά προσφέρετε!). 


♦ κάνετε λάθος χειρισμούς. 

Το adwords είναι σχεδόν ολόκληρη επιστήμη όπως προαναφέραμε και θα πρέπει να ξέρετε σε μεγάλο βαθμό τι κάνετε! Αλλιώς χαραμίζετε τα λεφτά σας χωρίς αποτέλεσμα, νιώθοντας στο τέλος ότι δεν αξίζει. 


♦ δεν το παρακολουθείτε τακτικά και σωστά, πράγμα πολύ βασικό αν και απαιτεί χρόνο και γνώση. 


♦ δεν αξιοποιείτε τα εργαλεία του. Δεν είναι τυχαίο που έχει τόσα εργαλεία και λειτουργίες. Η χρήση τους και ο καλός χειρισμός τους είναι που θα σας κάνει να φέρετε θετικά αποτελέσματα. 


Αν δεν έχετε χρόνο και όρεξη στο να κάνετε εντριβή, μπορείτε να το αναθέσετε σε κάποιον επαγγελματία που γνωρίζει καλά το αντικείμενο και είναι πιστοποιημένος συνεργάτης google adwords. 

πιστοποιημένοι συνεργάτες adwordsΟι πιστοποιημένοι συνεργάτες adwords είναι άτομα στα οποία η google παραχώρησε πιστοποίηση ότι γνωρίζουν καλά το αντικείμενο, οπότε έχετε περισσότερες πιθανότητες το άτομο αυτό να κινήσει τα νήματα σωστά, ώστε να αρχίσετε να βλέπετε φως στο τούνελ! 

Αντίστοιχα, μπορεί να σας φέρνει αρκετή επισκεψιμότητα και να σας μειώσει το κόστος στο ελάχιστο, μιας και ασχολείται αποκλειστικά με αυτό και κατέχει όλη την απαραίτητη τεχνογνωσία για να το κάνει. 

Γι’ αυτό λοιπόν αναθεωρήστε και πάρτε το πιο ζεστά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου