Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2013

Έξυπνο» βραχιόλι ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματος

«Έξυπνο» βραχιόλι ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματος
Wristify» είναι το όνομα της νέας πρωτότυπης συσκευής που έφτιαξαν επιστήμονες στο τεχνολογικό πανεπιστήμιο MIT, ένα «έξυπνο» θερμοηλεκτρικό βραχιόλι από κράμα χαλκού, το οποίο ελέγχει συνεχώς τη θερμοκρασία του σώματος.

Λειτουργεί με μπαταρία ιόντων λιθίου, έχει αυτονομία 8 ώρες και διαθέτει σύστημα που συγκρίνει τη θερμοκρασία του σώματος με την αντίστοιχη του περιβάλλοντος.

Ο χρήστης έχει προεπιλέξει την επιθυμητή γι' αυτόν θερμοκρασία και το βραχιόλι αντιδρά ανάλογα, ψυχραίνοντας ή θερμαίνοντας το σημείο του δέρματος, στο οποίο βρίσκεται.

Το εγχείρημα ξεκίνησε αρχικά όταν ερευνητές του ΜΙΤ παρατήρησαν ότι το δέρμα είναι εξαιρετικά ευαίσθητο, ακόμη και σε πολύ μικρές και ταχύτατες μεταβολές θερμοκρασίας.

Οι συγκεκριμένες διακυμάνσεις έχουν, ωστόσο, αντίκτυπο σε ολόκληρο το σώμα μας. Αρκεί, όπως ανέφεραν οι επιστήμονες, μια αλλαγή κατά 0,1 βαθμούς Κελσίου ώστε το ανθρώπινο σώμα να αισθανθεί θερμότερο ή ψυχρότερο.

Όπως γνωστοποιήθηκε, το νέο βραχιόλι «Wristify» ρυθμίζει την ανθρώπινη θερμοκρασία με δυνατότητα αυξομείωσης κατά 0,4 βαθμούς Κελσίου ανά δευτερόλεπτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου