Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2013

Νέο κακόβουλο λογισμικό απειλεί τους υπολογιστές .

Νέο κακόβουλο λογισμικό «απειλεί» τους υπολογιστές
Οι ειδικοί σε θέματα ασφαλείας υπολογιστικών συστημάτων, προτείνουν στους χρήστες να απεγκαταστήσουν, έστω προσωρινά, την Java από τους υπολογιστές τους, αφού ανακάλυψαν ένα νέο κακόβουλο λογισμικό με το όνομα «zero – day Java exploit», που εκμεταλλεύεται την γνωστή πλατφόρμα για να δώσει τον πλήρη έλεγχο του υπολογιστή σας στους επίδοξους hackers.

Πρόκειται, για την εκμετάλλευση ενός κενού στην ασφάλεια της έκδοσης Java 7 Update 10, που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του περασμένου έτους. Η εταιρία που είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη της Java, Oracle, έσπευσε άμεσα να κυκλοφορήσει έκδοση Java 7 Update 11, που διορθώνει το πρόβλημα και με ανακοίνωση της προτρέπει όλους τους χρήστες να την εγκαταστήσουν άμεσα.

Αν και η ίδια η Oracle δεν έκανε λόγο για τον αριθμό των υπολογιστών που έχουν προσβληθεί από το συγκεκριμένο λογισμικό, είναι γνωστό η Java είναι εγκατεστημένη σε περισσότερους από 850 εκατομμύρια υπολογιστές και άλλες συσκευές. Το κακόβουλο λογισμικό ανακάλυψε και παρουσίασε στο blog malware.dontneedcoffee, ο χρήστης γαλλικής καταγωγής, Kafeine.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου