Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012

To torque θα φέρει την επανάσταση στων διαμοιρασμό των αρχείων .

Το Torque θα φέρει την επανάσταση στον διαμοιρασμό αρχείων
Αν και η ανταλλαγή αρχείων μέσω torrent είναι εξαιρετικά δημοφιλής, δεν είναι λίγοι οι χρήστες εκείνοι που μπερδεύονται με την διαδικασία εγκατάστασης και χρήσης των απαραίτητων torrent clients.

Αν και ο Opera browser επιτρέπει το αυτόματο κατέβασμα των torrents, για όσους δεν τον χρησιμοποιούν η BitTorrent αποφάσισε να δώσει μια πολύ εύκολη λύση. Αναφερόμαστε φυσικά στο BitTorrent Torque το οποίο φιλοδοξεί να φέρει την επανάσταση σε αυτή τη μορφή διαμοιρασμού αρχείων.

Τι είναι όμως το BitTorrent Torque; Πρόκειται για έναν torrent client βασισμένος σε JavaScript. Κύριο του χαρακτηριστικό είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους developers για την ανάπτυξη κάθε είδους εφαρμογής η οποία θα στηρίζεται στο πρωτόκολλο P2P. Για παράδειγμα θα είναι δυνατή η μετατροπή ενός torrent σε κανονικό downloads ή σε video streaming.

Βέβαια ακόμη το Torque είναι στη φάση της ανάπτυξης. Παρόλα αυτά ήδη έχουν αναπτυχθεί εφαρμογές που το αξιοποιούν. Σημαντικότερη από αυτές το OneClick Chrome Plugin, ένα extension για τον Google Chrome που μετατρέπει οποιοδήποτε αρχείο torrent σε κανονικό download!

1 σχόλιο: