Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2012

To Boot to Gecko της Mozilla γίνεται firefox OS .

To Boot to Gecko της Mozilla γίνεται Firefox OSΑν και ακόμη είναι στο στάδιο της ανάπτυξης, το Boot to Gecko της Mozilla είναι ένα πολύ ελπιδοφόρο mobile λειτουργικό σύστημα. Το Boot to Gecko θα είναι φυσικά πλήρως open source και ενώ θα στηρίζεται μεν στον πυρήνα του Linux δεν θα σχετίζεται με το Android αλλά ούτε και θα είναι συμβατό με αυτό.

Κύριο χαρακτηριστικό του είναι ότι θα διαχειρίζεται τις εφαρμογές (apps) περισσότερο ως ιστοσελίδες κάνοντας χρήση Javascript και HTML5. Αυτό με τη σειρά του σημαίνει ότι θα έχει πολύ μικρότερες απαιτήσεις σε ό,τι αφορά την υπολογιστική ισχύ.

Με άλλα λόγια τα κινητά στα οποία θα μπορεί να τρέξει δεν θα χρειάζονται μεγάλη μνήμη και γρήγορους επεξεργαστές που αυξάνουν την τιμή. 

Σε ό,τι αφορά τα smartphones που θα το υποστηρίζουν, γνωρίζαμε μεν ότι έχουν σχεδιαστεί από την ισπανική Telefonica αλλά δεν είχε διευκρινιστεί ποιος θα είναι ο κατασκευαστής τους. Όπως ανακοινώθηκε χθες όμως, το λειτουργικό θα υποστηριχθεί επίσης και από τις Sprint, Deutsche Telekom, Smart, Telecom Italia, and Telenor.

Επιπλέον αναφέρθηκε ότι οι κινεζικές ZTE και TCL πρόκειται να κατασκευάσουν κάποιες συσκευές. Αν και δεν έγινε κάτι γνωστό για τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους, η Mozilla ενημεωσε ότι θα έχουν επεξεργαστές Qualcomm Snapdragon.

Μάλιστα μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν κυκλοφορήσει στη Βραζιλία οι πρώτες συσκευές με το λειτουργικό το οποίο ήδη έχει αλλάξει όνομα. Καθώς το Boot to Gecko δύσκολα θα αποκτούσε μεγάλη αναγνωρισιμότητα ως όνομα, η Mozilla αποφάσισε να το μετονομάσει σε Firefox OS!

1 σχόλιο:

  1. Σ'όρκιζομαι πως σ'εκτιμω στη μάνα που με γένναγι'αυτό και σε παρακαλώ μην παίζεις με τα 'μενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή