Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2012

Αυξηση στους χρήστες του Mind.

Αύξηση στους χρήστες του Mint
Μέχρι πρόσφατα το Ubuntu ήταν η πιο δημοφιλής διανομή Linux. Και δικαίως. Η ευκολία στη χρήση της, η εξαιρετική ασφάλεια καθώς και η υποστήριξη κάθε είδους hardware που το χαρακτηρίζουν έκαναν όλο και περισσότερους χρήστες να το υιοθετήσουν. Η μετάβαση του όμως στο Unity δυσαρέστησε ακόμη και πάρα πολλούς από τους πιο φανατικούς οπαδούς του.

Αν και η Canonical θεώρησε ότι οι πιο πολλοί χρήστες θα εξοικειωθούν εύκολα με αυτό, στην πραγματικότητα συνάντησε πλήθος αντιδράσεων. Σχεδόν αμέσως λοιπόν δημιουργήθηκε μια παράλληλη διανομή (fork) το Mint, η οποία, ανάμεσα σε άλλα, αντί για το Unity έχει το Gnome 3. Το γεγονός ήταν αρκετό για να το κάνει να ξεπεράσει σε δημοφιλία ακόμη και το ίδιο το Ubuntu. Σύμφωνα λοιπόν με το Distrowatch το Mint βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην κορυφή των προτιμήσεων των χρηστών Linux.

Αν και δεν είναι λίγοι αυτοί που δεν είναι βέβαιοι για την αξιοπιστία των αποτελεσμάτων αυτών, δύσκολα θα μπορούσε κανείς να αμφισβητήσει την μεγάλη άνοδο του Mint. Το αν αυτή η άνοδος αποτελεί νίκη η ήττα της Canonical αποτελεί αντικείμενο ερμηνείας. Σε κάθε περίπτωση ο ανταγωνισμός που θα προκύψει θα έχει ως μόνο κερδισμένο τον τελικό χρήστη.

1 σχόλιο:

  1. Αν μ’ αγαπάς ειλικρινά κι εγώ θα σ’ αγαπήσω σαν το νερό του ποταμού που δε γυρίζει πίσω

    ΑπάντησηΔιαγραφή