Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012

Γρηγορότερο browsing στον Chrome μέσω Preloading .


Ο Chrome της Google διέθετε ήδη κάποιες δυνατότητες preloading, δηλαδή "φόρτωσης περιεχόμενου πριν καν το ζητήσει ο χρήστης". Για παράδειγμα, καθώς διάβαζε κανείς ένα άρθρο σε ένα site το οποίο ήταν χωρισμένο σε πολλές σελίδες, ο Chrome μπορεί να φόρτωνε τις υπόλοιπες "στο παρασκήνιο" ώστε να εμφανίζονται άμεσα όταν ο χρήστης μετέβαινε σε αυτές, μειώνοντας στο ελάχιστο τις όποιες καθυστερήσεις. Τώρα, αυτή η δυνατότητα επεκτάθηκε ώστε να ξεκινά η λειτουργία της άμεσα κατά τη φάση της... πληκτρολόγησης της "διεύθυνσης" τους, στην "έξυπνη" γραμμή διευθύνσεων και αναζήτησης του browser.

Έτσι, αν χρησιμοποιείτε τις πιο πρόσφατες beta εκδόσεις του Chrome, τη στιγμή που αρχίζετε να πληκτρολογείτε τη διεύθυνση μιας σελίδας στη σχετική γραμμή του browser, αυτός θα ξεκινά ήδη "να τη φορτώνει" - αρκεί να την έχετε επισκεφτεί κάποιες φορές και στο παρελθόν ώστε να "αναγνωρίσει" πως όντως "θέλετε να επισκεφθείτε τη συγκεκριμένη σελίδα που γνωρίζει" για να αρχίσει η φόρτωση της.

Φυσικά, ναι μεν κάτι τέτοιο μπορεί να οδηγεί σε φαινομενική "επιτάχυνση", αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να έχει και αρνητικά αποτελέσματα - π.χ. αν επισκέπτεστε συχνά δυο sites με παραπλήσιο όνομα, μπορεί κατά την πληκτρολόγηση των πρώτων γραμμάτων τους ο Chrome "να αρχίζει να φορτώνει το μεν" ενώ εσείς θέλετε να επισκεφθείτε το... "δεν".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου