Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2012

Αύξηση για windows phone 7 , πτώση για blackberry .Σε έρευνα σχετικά με τις σύγχρονες τάσεις όσον αφορά στα λειτουργικά συστήματα των smartphones, τα Windows Phone 7 της Microsoft ήταν τα μόνα που έδειξαν ανοδική τάση – με τους βασικούς ανταγωνιστές τους, iOS, Android και Blackberry να παρουσιάζουν όλοι μικρή πτώση της τάξης του 2%. Και όμως, η κατάσταση δεν είναι ιδανική για το νέο λειτουργικό της Microsoft, αφού παρά το 4% περισσότερων καταναλωτών που δήλωσαν πως θα το προτιμούσαν, σε σχέση με παλαιότερες έρευνες, το συνολικό μερίδιο τους ήταν ένα κλάσμα όσων δήλωσαν πως θα προτιμούσαν ένα smartphone με iOS ή Android.

Συγκεκριμένα, η ChangeWave αντιστοίχισε τις στατιστικές δυο ερευνών της, μιας που ολοκληρώθηκε το Σεπτέμβριο του 2010 και μιας που ολοκληρώθηκε τρεις μήνες αργότερα, το Δεκέμβριο του 2010. Στην πρώτη έρευνα, το 38% των καταναλωτών δήλωσε πως θα προτιμούσε iOS, το 37% Android, το 6% Blackberry και μόλις το 1% τα Windows Phone 7. Τρεις μήνες μετά, το σκηνικό δεν είχε αλλάξει δραματικά, αλλά η αύξηση στα Windows Phone 7 ήταν ορατή: το 36% θα προτιμούσε iOS, το 35% Android και το 4% Blackberry. Δηλαδή, και οι τρεις πλατφόρμες έδειξαν μια πτώση της τάξης του 2%, που φάνηκε να ευνοεί τα Windows Phone 7, που ανέβηκαν στο 5% (αύξηση 4%).

Και μπορεί το μήνυμα να είναι θετικό για τη Microsoft, της οποίας το λειτουργικό ναι μεν «έχει δρόμο μπροστά του» μέχρι να φτάσει τους «ηγέτες» iOS και Android, αλλά δείχνει σημαντική αυξητική τάση και πως… έχει ελπίδες, αλλά σίγουρα είναι αρνητικό για τη RIM, με την πτώση του Blackberry να συνεχίζεται.

Πηγή: IntoMobile

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου