Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2012

Τι πρέπει να γνωρίζετε για το Timeline .

Τι πρέπει να γνωρίζετε για το Timeline
Όπως ανακοίνωσε το Facebook η μετάβαση στο Timeline θα είναι αναγκαστική για όλους τους χρήστες. Για να μην βρεθείτε λοιπόν προ απροόπτων καταστάσεων μάθετε τι πρέπει να προσέξετε:

  • Βασικότερη ρύθμιση απ' όλες είναι η «Απόκρυψη από το Timeline» που θα έχουν οι δημοσιεύσεις σας. Αφού πατήσετε το enter λοιπόν, σκεφτείτε αν το post που κάνατε θέλετε να εμφανίζεται ή όχι.
  • Προσέξτε τις φωτογραφίες σας. Το Timeline δίνει πλέον πολύ μεγάλη έμφαση και θα εμφανίζονται σε τεράστιο μέγεθος. Αν λοιπόν κάποια απ' όλες δεν είναι και τόσο κολακευτική για εσάς, φροντίστε να την εξαφανίσετε εγκαίρως.
  • Geotagging. Εκτός από μεγάλο μέγεθος όμως, οι φωτογραφίες σας θα έχουν και πληροφορίες για το που τραβήχτηκαν. Αυτό σημαίνει ότι αν δεν επιθυμείτε να γνωρίζουν όλοι που πήγατε και τι κάνατε, θα πρέπει να αφαιρείτε τα geotags χειροκίνητα.
  • Εφαρμογές. Πριν εγκαταστήσετε μια εφαρμογή ελέγξτε πολύ προσεκτικά αν ζητάει πρόσβαση στο Timeline σας και τι σκοπεύει να δημοσιεύει εκεί. Επίσης καλό είναι να πάτε στις ρυθμίσεις εφαρμογών από το σχετικό μενού και να ελέγξετε τι δικαιώματα έχει η κάθε μία από αυτές που έχετε εγκαταστήσει ήδη. Κυρίως κοιτάξτε την επιλογή που αναφέρει ποιος μπορεί να δει δημοσιεύσεις και τη δραστηριότητα κάθε εφαρμογής. Π.χ. Δημόσια, Φίλοι, Μόνο εγώ κλπ.
  • Αν θέλετε να είστε σίγουροι, χρησιμοποιείστε την επιλογή που σας επιτρέπει να βλέπετε πώς φαίνεται το προφίλ σας στους φίλους σας. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε και συγκεκριμένα άτομα. Είναι η καλύτερη μέθοδος προκειμένου να εξασφαλίσετε ότι δεν σας έχει ξεφύγει κάτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου