Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2011

Ribbon για τον Windows explorer 8 .Εκμεταλλευόμενη τις πληροφορίες που συνέλλεξε από τα αποτελέσματα ερευνών, η εταιρεία επιχείρησε να κατανοήσει πώς και γιατί οι καταναλωτές χρησιμοποιούν τα Windows, ώστε να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης του OS.
Σύμφωνα με μία από τις έρευνές της, από τις συνολικά 200 διαθέσιμες εντολές στον Windows Explorer, ένα μεγάλο ποσοστό χρηστών κάνει χρήση των ίδιων ελάχιστων εντολών από τις κορυφαίες 10.
Έχοντας αυτό κατά νου, η Microsoft επανασχεδίασε τον Windows Explorerμε νέο interface, διασφαλίζοντας πως το top 10 των εντολών είναι εύκολα προσβάσιμες από την ίδια οθόνη, ώστε να μην χρειάζεται οι χρήστες χάνουν χρόνο αναζητώντας τα.
Στα πλαίσια αυτά, και με νωπή ήδη την εμπειρία του περιβάλλοντος εργασίας του Microsoft Office, η Microsoft υιοθέτησε το ribbon interfaceγια τον νέο Windows Explorer. Το ribbon UI επιτρέπει στους χρήστες να έχουν στη διάθεσή τους δεκάδες επιπλέον χαρακτηριστικά, τα οποία μέχρι πρότινος απαιτούσαν third party add-ons, προσφέροντας στους χρήστες συντομεύσεις για κάθε ενέργεια στο ribbon καθώς και δυνατότητα παραμετροποίησής του σε κάθε επίπεδο.
Εάν βέβαια ανήκετε σε αυτούς που κάνουν συνεχή χρήση των keyboardshortcuts για τις καθημερινές του εργασίες στον υπολογιστή, ίσως το νέο περιβάλλον δεν σας απασχολήσει άμεσα τουλάχιστον. Εάν πάλι επαφίεστε στο clicking, το ribbon UI του Windows Explorer θα αποτελέσει όντως σημαντική βελτίωση.
Σε κάθε περίπτωση, είτε είστε φαν του ribbon είτε όχι, τσεκάρετε το ακόλουθο βίντεο με τις αναβαθμίσεις:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου