Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2011

Ολα τα λεφτά στην Apple .Η αναφορά αυτή έρχεται από την Asymco, η οποία προβαίνει σε μια σύγκριση κερδών των δύο εταιρειών. Στα πλαίσια αυτά, η Asymco κατέληξε πως η σειρά προϊόντων iPhoneiPod touch και iPad της Apple αποφέρουν περισσότερα έσοδα (όχι κέρδη) από όλα τα προϊόντα της Microsoft μαζί.
Από την Asymco:
"Τα Mac εμφανίζουν περισσότερα έσοδα από τα Windows. Οι iOS συσκευές αποφέρουν περισσότερα έσοδα από όλα τα προϊόντα της Microsoft σε συνδυασμό. Τα έσοδα της Apple έχουν αυξηθεί κατά 413% από το δεύτερο τετράμηνο του 2007, ενώ της Microsoft έχουν αυξηθεί κατά 26%."
Το πρώτο συμπέρασμα σχετικά με τα Mac είναι απολύτως κατανοητό. Δεν οφείλεται αποκλειστικά στο γεγονός πως τα Mac πωλούνται σε υψηλότατες τιμές, αλλά στο γεγονός πως η Apple διαθέτει τη δική της αλυσίδα καταστημάτων, η οποία πουλάει αποκλειστικά τα δικά της προϊόντα, ενώ οι υπολογιστές της διαθέτουν το δικό της λειτουργικό σύστημα.
Η Apple έχει μεγάλο κέρδος από κάθε Mac που πουλάει, ενώ από την άλλη πλευρά τα Windows είναι απλά ένα λειτουργικό σύστημα, οπότε το να το συγκρίνουμε μια σειρά από laptopsdesktops είναι μάλλον άδικο.
Η σύγκριση πάλι των mobile συσκευών και των σχετικών προϊόντων τηςApple, με ολόκληρη τη σουίτα προϊόντων της Microsoft δεν είναι και πολύ σωστή. Κάποιος μπορεί να θεωρεί πως η Microsoft θα είχε την πρώτη θέση με δημοφιλή προϊόντα όπως τα WindowsMicrosoft OfficeXbox 360,Hotmail, αλλά δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο: η Apple έχει μεγαλύτερα έσοδα από τις iOS συσκευές της απ' ό,τι η Microsoft.
Σύμφωνα με το iDownloadBlog, τα έσοδα από τις iDevices δεν προέρχονται απλά από το hardware, αλλά και από το software, τα ποσοστά κέρδους από το iTunes Store και τα περιφερειακά.
Και πάλι πρόκειται για πολλά χρήματα. Τα έσοδα της Apple έχουν εκθετικά αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. Τα iPhoneiPod touch και iPad είναι εξαιρετικά δημοφιλή προϊόντα και κυριαρχούν στις αντίστοιχες αγορές. Το αποτέλεσμα δικαιώνει φυσικά την Apple και τις επιλογές της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου