Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2011

Τα tablets ξεπερνούν τις προσδοκίες .Ο αριθμός των πωλήσεων των tablets στην παγκόσμια αγορά μοιάζει περίπου με τις αρχικές εκτιμήσεις του ελλείματος του ελληνικού κράτους: στην πραγματικότητα είναι υψηλότερες από τις αρχικές προβλέψεις!
Έτσι λοιπόν μαθαίνουμε από μια έκθεση της επενδυτικής τράπεζας JPMorgan ότι οι πωλήσεις των iPads της Apple (που αποτελεί το βαρόμετρο της συγκεκριμένης προϊοντικής κατηγορίας), θα φτάσουν τα 51,9 εκατομμύρια φέτος, από 46,1 που ΄τηαν οι αρχικές προβλέψεις για το 2011.
Η Apple συνεχίζει να κατέχει το μερίδιο του λέοντος, με 70,9% των tabletsπου διατίθενται να είναι iPad. Σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, το 2012 αναμένεται να πωληθούν 72,4 εκατομμύρια tablets, συνολικά, ενώ, όπως είναι μάλλον φυσιολογικό, το μερίδιο της Apple θα πέσει στο 62,8%, κάτι και πάλι εντυπωσιακό, αφού πρακτικά 6 στα 10 tablets που θα πωλούνται θα είναι και πάλι iPad, δύο χρόνια μετά την εμφάνιση του πρώτου μοντέλου της σειράς!
Ανεξαρτήτως προβλέψεων, μέσα στο 2012 ενεδρεύουν πολλές «παγίδες», καθώς αναμένεται η άφιξη του tablet της Amazon, το οποίο μπορεί να ανατρέψει τις υφιστάμενες ισορροπίες, ενώ ας μην ξεχνάμε το μεγάλο ντεμπούτο των Windows 8, που εκτιμάται ότι θα έρθει κάποια στιγμή στο 2οεξάμηνο του 2012 και θα κατακλύσει την αγορά ΚΑΙ με tablets, αφού, όπως είναι ήδη γνωστό, θα διατίθεται και σε έκδοση βελτιστοποιημένη για επεξεργαστές αρχιτεκτονικής ARM.

Πηγή: PC World

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου